• Online Randevu
  • 0532 135 22 78
  • 0546 868 78 78
  • [email protected]
  • EnglishTurkish

Genital Bölge Dolgusu (Büyük Dudak Dolgusu)

Genital Bölge Dolgusu (Büyük Dudak Dolgusu)

Tüm cilt dokusunda olduğu gibi yaşla birlikte kişilerde genital bölgelerde de incelmeler, sarkmalar, kırışıklıklar ve çöküntüler görülebilmektedir. Bu durum en çok kişinin kolajen bağ dokusunun genetik açıdan iyi olmamasına bağlıdır. Sigara, alkol kullanımı, bazı cilt hastalıkları, mantar enfeksiyonuna bağlı kronik kaşıntılar, hızlı kilo alıp vermeler, kronik irritasyon (tahriş), yaşlanma ve menopoz büyük dudaklarda sarkmaya neden olabilir. Bu nedenle büyük dudaklara dolgu işlemleri yapılarak bu görüntü ortadan kaldırılması amaçlanır.

Büyük dudak dolgu çeşitleri

Labium majör dolgusu iki şekilde yapılabilmektedir:

1-Genital bölgeye hyaluronik asid enjeksiyon

Simetrik olarak büyük dudaklara uygulana hyaluronik asid enjeksiyonu ile büyük dudaklar daha dolgun hale gelmektedir. Hyaluronik asid (HA) dolgusu, klinik ortamında lokal anestezi eşliğinde yapılan basit bir uygulamadır. Dolguların kalıcılık süresi genelde 6 ay ile 1 yıl arasıdır. Etkinliği azalınca tekrar edilmesi gerekmektedir.

2-Genital bölgeye yağ enjeksiyonları

Yağ toplama işlemi (lipoaspirasyon) için en sık tercih edilen alan karındır. Ancak karın bölgesinde yeterli miktarda yağı olmayan, zayıf veya önceden abdominoplasti (karın germe ameliyatı) geçirmiş hastalarda karından yağ almak çoğu zaman imkansızdır. Bu yüzden lipoaspirasyon yan karın, iç uyluk, dış uyluk veya mons pubis bölgelerinden yapılabilir. Liposuction ile alınan yağ dokusu, hacmini kaybeden genital alanlara “lypofilling” kanülü ile enjekte edilmekte ve böylece çökük görünen genital bölgeler daha dolgun hale gelmektedir. Genital bölgeye yağ enjeksiyonları zaman içinde belirli bir kısmı eriyeceği için  ilk başta hacim olarak fazla verilmesi önerilir. Yani ilk başta yapılan görüntü sizi korkutmamalıdır.

büyük dudak dolgusu