• Online Randevu
  • 0532 135 22 78
  • 0546 868 78 78
  • [email protected]
  • EnglishTurkish

Gebelik testi ne zaman ve nasıl uygulanmalıdır?

Gebelik testi ne zaman ve nasıl uygulanmalıdır?

Gebelik planlayan çiftlerin heyecanla bekledikleri ve mutluluktan havalara uçtukları o an, gebelik testinde pozitif sonuçla karşılaştıkları andır. Peki en doğru sonuç için hamilelik testini ne zaman yapmalısınız?

Evde yapılan gebelik testleri tipik olarak idrarınızda insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen bir hormon varlığını test eder. hCG büyük çoğunlukla gebelikte pozitif çıkar. Yanlış pozitif hCG test sonuçları nadirdir. Evde yaptığınız gebelik testlerinde en doğru sonuç için adet gecikmenizden sonraki haftaya kadar beklemeniz gerekir. Fakat günümüzdeki yüksek duyarlı erken gebelik testleriyle adet beklenen günde ve ya beklenen günden 4 gün öncesine kadar idrarda yapılan test ile sonuç alınabilir.

Evde yapılan gebelik testleri kesin gerçeği yansıtır mı?

Evet adetiniz gecikti idrarda gebelik testi yaptınız ve negatif sonuç gördünüz. Bu durumda birkaç gün daha bekleyebilir testi tekrarlayabilir ve ya kadın doğum doktorunuza danışabilirsiniz. Çünkü idrarda yapılan gebelik testleri yanlış sonuç verebilir. Kesin net sonuçlar için kanda gebelik testi yaptırmalısınız.

Gebelik testi